Mersin Haber

DEVA Partisi Mersin’de Seçim Startını Verdi

DEVA Partisi Mersin’de Seçim Startını Verdi
Yayınlama: 24.02.2024
Düzenleme: 21.04.2024 18:44
A+
A-

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) , 31 Mart Yerel Seçimlerinde Mersin’de yarışacak belediye başkan adaylarını tanıtarak seçim startını verdi. DEVA Partisi’nin yerel seçimlere yönelik bir süredir gerçekleştirdiği hazırlıkları sona ererken seçilen belediye başkan adayları ve meclis üyelerinin heyecanı misafirlerin dikkatinden kaçmadı.

DEVA Partisi Mersin İl Başkanlığı önünde düzenlenen tanıtım etkinliğine Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, yöre dernekleri yöneticileri, DEVA Partisi il ve ilçe yöneticileriyle beraber basın mensupları katıldı. Düzenlenen aday tanıtım ve seçim startı etkinliğinde konuşan DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Taner Işıkbay: ”DEVA Partisi’nin serüveni 11 Mart 2020 yılında Genel Başkanımız Ali Babacan ile atıldı. Bizlerde onunla beraber kol kola omuz omuza bu ülkede bir şeyleri değiştirebilir miyiz, halkımıza biraz daha nefes verdirebilir miyiz müreffeh bir Türkiye’de yaşayabilmeleri için onlara değer katabilir miyiz diye yola çıktık. Mersinde göreve başladığımız 4 yıl içinde milletvekilimiz Mehmet Emin Ekmen ile beraber ikinci seçime hazırlanıyoruz. Belediye başkan adaylarımızın hepsi birbirinden liyakatli ve Mersin’e hizmet etmeye hazır ve nazır durumdalar” dedi.

MERSİN MİLLETVEKİLLERİ NEREDE?

Belediyeciliğin yol, asfalt ve kanalizasyon hizmetlerinden ibaret olmadığını dile getiren DEVA Partisi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Güran Dinçer: ”Bir belediyenin en önemli görevi kente kimlik kazandırmaktır” ifadelerini kullandı. İktidarın Mersin’e yönelik yatırım programlarını eleştiren Dinçer: ”Kazanlı turizm alanı 2010’da 6 şirkete yer tahsil edildi. 2018’de temeli atıldı fakat bir avuç beton, bir avuç arı kovanı var. Hükümet arılara hizmet etti. Çukurova Havalimanı her yerel seçim ve genel seçimlerde açılışı yapılmayarak oyalandı. Silifke-Taşucu otoyolu hala faaliyete geçmedi. Bu süreçte iktidarın Mersin milletvekilleri nerede?” diye konuştu.

MERSİN CEZALANDIRILIYOR

Mersin’in çok kimlikli yapısına atıfta bulunan Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen: ”Ankara’da, meclis komisyonunda, meclis genel kurulunda, basın toplantılarında Mersin’in dili ve sesi olmaya çalıştık. ÇED  raporları iptal edilen Mersin ana konteyner limanından, bir türlü bitirilemeyen hava alanına, dalında çürüyen narenciyeden yapılamayan otoyollara kadar her bir konuyu bizzat bakanlarıyla, genel müdürleriyle görüşerek Mersin için hizmet etmeye çalıştık. Maalesef Mersin cezalandırılmaya devam ediliyor” dedi.

MHP’li Serdar Soydan’ın 100 projesine yönelik eleştirilerde bulunan Ekmen, Mersin için 3 önemli projenin gerçekleşmesinin önemine vurgu yaptı. Ekmen: ”2009’da tahsis edilen Turizm planlarını hayata geçirin, Ana konteynır limanını hayata geçirin ve Mersin bağlantı yollarını tamamlayın tarihe geçersiniz. Bunun için belediye kazanmanıza gerek yok. İktidar gücüyle bunu çok rahat yapabilir. Acaba Adana lobisi mi bunu engelliyor?” ifadelerini kullandı.

DEVA PARTİSİ MERSİN ADAYLARI KİMLERDİR?

Mersin Büyükşehir Belediyesi: Dr.Güran Dinçer
Toroslar Belediye Başkan Adayı : Sultan Aydoğan
Aydıncık Belediye Başkan Adayı :Av. Yaren Yavuz Tel
Akdeniz Belediye Başkan Adayı :Emrah Şimşek

Yenişehir Belediye Başkan Adayı: Faik Tok
Mezitli Belediye Başkan Adayı: Dr.Nihat Özen
Tarsus Belediye Başkan Adayı: Ramazan Yıldırım
Erdemli Belediye Başkan Adayı : Dr.Sinem Yürü

Silifke Belediye Başkan Adayı: Kenan Demir
Mut Belediye Başkan Adayı: Fatma Çelik Kovan,
Gülnar Belediye Başkan Adayı: Hebib Yanaloğlu
Çamlıyayla Belediye Başkan Adayı : Av.Torun Caner Çakmak
Bozyazı : Belediye Başkan Adayı Musa Han Ünal

Kaynak: Mersin Odak Haber

Mersinin nabzını tutan en güncel haber sitesidir. Yerel siyasetten ekonomiye, kültürden spora tüm gelişmeler Mersin Odak Haber'de - Mersin Haberleri
    Bir Yorum Yazın


    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.