Mersin Haber

Mersin ve Adana’da yaşayanlar dikkat: Birden bastıracak! Yağışlar bu kez fena geliyor

Mersin ve Adana’da yaşayanlar dikkat: Birden bastıracak! Yağışlar bu kez fena geliyor
Yayınlama: 16.11.2023
A+
A-

Türkiye önümüzdeki günlerde yağmurlu günlerle karşılaşacak. Meteoroloji verilerine göre cumartesi başta Mersin ve Adana olmak üzere birçok kentte şiddetli yağışlar bekleniyor. Yağışların su seviyesi azalan barajları yeniden canlandırması bekleniyor.

Meteoroloji verilerine göre o tarihte Türkiye genelinde şiddetli yağışlar etkili olacak. Özellikle İstanbul, Bursa, Eskişehir, Ankara, İzmir, Zonguldak, Antalya, Mersin ve Adana gibi şehirlerde yaşayan vatandaşlar, dikkatlerini hava durumuna çekmeye hazır olsun.

Meteorolojik kaynaklar tarafından Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya ve çevrelerine Cumartesi gecesi ve pazar gününe yönelik flaş bir uyarıda bulunuldu. Türkiye’de birçok ilde önümüzdeki günlerde yağışların yeniden etkisini artırması bekleniyor. Bu nedenle meteorolojik kaynakların açıklamalarına daha fazla dikkat edilmeye başlandı.

GÜNÜNE DİKKAT

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ‘’bu kez ortalığı sel götürecek yoğun yağışlarla’’ karşılaşabileceğimizi ifade etti. Ökten, cumartesi günü ülke genelinde çok kuvvetli sağanak yağışların beklendiğini açıkladı. İstanbul, Bursa, Eskişehir, Ankara, İzmir, Zonguldak, Antalya, Mersin ve Adana gibi birçok bölge, bu şiddetli yağışların etkisi altında kalacak.

Özellikle Antalya’da cumartesi gündüz, Mersin ve Adana’da cumartesi akşamı ve gece saatlerinde çok kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor.

FORUM AÇIKLADI: AĞIR BİR YAĞIŞ GELİYOR!

Hava Forum tarafından yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:  “Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya ve çevreleri Cumartesi gecesi ve Pazar gününe çok dikkat etmeli… Ağır bir yağış riski var, gelirse bu şehirlerimizde su baskınları ve alt yapı problemleri oluşması kaçınılmaz olur’’ ifadeleri kullanıldı.

Mersinin nabzını tutan en güncel haber sitesidir. Yerel siyasetten ekonomiye, kültürden spora tüm gelişmeler Mersin Odak Haber'de - Mersin Haberleri
    Bir Yorum Yazın


    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.