Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi tarafından hayata geçirilen ‘Yeni Nesil Mentorluk Projesi-Tersine Mentorluk Programı’, Çağ Üniversitesi ile buluştu. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, Çağ Üniversitesi, Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) iş birliğiyle gerçekleştirilen program; üniversitelilerin iş dünyasını daha yakından tanımalarını sağlarken, diğer taraftan da profesyonel yöneticilerle iş ağını geliştirme fırsatı sunuyor.
Etkinlikte Migros Doğu Akdeniz Bölge HR Head Koray Özdemir, Hızır Express Lojistik Genel Müdürü Semih Ablak, Continent Lojistik Bölge Satış Müdürü Emre Tapan, Turkcell HRBP Elektro Grup İnsan Kaynakları Müdürü İnci Korkusuz ve Gezairi Akademi Genel Müdürü Başak Yıldırımel mentor olarak yer aldı. Program, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada’nın moderatörlüğünde gerçekleşirken; Çağ Üniversitesi Kariyer Kulübü ile Uluslararası Ticaret ve Lojistik Kulübü’nün öğrencileri aktif olarak katılım sağladı.
6 farklı grup ve 6 mentor buluşması şeklinde planlanan programda; “İş Hayatında Gerekli Yetkinlikler, Yeni Nesil İş Arama Kanalları, Etkili LinkedIn Kullanımı, Network’ün Önemi, CV ve Mülakat Teknikleri” gibi iş dünyasında öne çıkan konularda, üniversiteli öğrencilerle deneyim paylaşımı yapıldı. Öğrenciler iş ilişkilerinin gereklilikleri ve sektördeki gelişmeler hakkında bilgi edinirken, profesyonel yöneticilerin kariyer gelişimleri ile ilgili soruları da yöneltme fırsatı buluyorlar.
Programın ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada ve programa katılım sağlayan mentorler, yeni atanan Çağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Koç’u ziyaret etti. Bu ziyarette, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi’nin üniversitelere yönelik gelecekte gerçekleştireceği projeler hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, üniversitelilerin iş hayatına hazırlanması için birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti. Özada, ‘Yeni Nesil Mentorluk Projesi’nin, öğrenciler için işverenlerin beklentilerini doğrudan öğrenme ve tercih edilen beceri setlerini geliştirme fırsatı sunduğunu belirtti. Özada; projenin ayrıca şirketlerin ve yöneticiler açısından da gençlerin perspektifinin öğrenilmesi, kuşaklar arası etkileşimin artırılması ve kurumsallaşma yolunda çalışan bağlılığını yönetme konusunda büyük bir önem taşıdığının altını çizdi. Program sonrasında mentorlara plaket, üniversite öğrencilerine katılım belgesi takdim edildi.