Mersin Haber

Başkan Seçer'den Önemli Açıklamalar: “Yapılan saldırılar umurumda bile değil”

Başkan Seçer, “Demokrasilerde hesap verme yeri sandıktır, yargıç da milletimizdir. Bizler de hesabımızı sandıkta milletimize vereceğiz. O yüzden herkesin siyasi mücadelesini, demokrasi ve hukuk kuralları çerçevesinde yapması lazım” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yılı dolayısıyla düzenlenen anma törenine ve programına katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen Anma Töreni’ne; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile kent protokolü, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Çelenklerin sunulması ile başlayan ve saat 09.05’te siren sesleri eşliğinde Ata’ya saygı duruşu ile devam eden törenin ardından Başkan Vahap Seçer, bazı değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Seçer: “Atamızın dediği gibi, görevini en iyi yapanlardanız”

Ülkede bir siyasi gerginlik yaşandığına, yaşanan bu gerginlikten kendisinin de nasibini aldığına ve Ankara'nın sert esen siyasi rüzgarlarından en çok etkilenen belediye başkanlarından birisi olduğuna vurgu yapan Başkan Seçer, “Bugün Atamızın huzuruna çıkarken kalbimiz başka, gözümüz başka, dilimiz başka çıkmadık. Biz, Atamızın dediği gibi, vazifesini en iyi yapanlardanız ve dolayısıyla vatanımızı en çok sevenlerdeniz” dedi. Kendisiyle vatan sevgisi konusunda yarış içerisinde olanları; bir eksikliğin, bir kompleksin duygusunu yaşayan insanlar olarak niteleyen Başkan Seçer, “Demokrasilerde hesap verme yeri sandıktır, yargıç da milletimizdir. Bizler de hesabımızı sandıkta milletimize vereceğiz. O yüzden herkesin siyasi mücadelesini, demokrasi ve hukuk kuralları çerçevesinde yapması lazım” diye konuştu.

“Yapılan saldırılar umurumda bile değil”

Mersin halkına seslenerek, Türkiye’nin seçim sürecine girdiğini ve bu süreçte bundan en çok etkilenecek siyasi figürlerin başında belediye başkanlarının geleceğini kaydeden Başkan Seçer, “Mersinli hemşehrilerim rahat olsun. Anamur'dan Çamlıyayla’ya kadar, Mersin için çalışan bir belediye başkanları var. Siyasi tartışmalara pek kulak kabartmasınlar. Başkanlarına yapılan saldırı, emin olun ki Başkanlarının umurunda bile değil. Mersin’in selameti için bizlere oy veren vermeyen 1.9 milyon Mersinli hemşehrim benim kalbimdir, benim gözümdür, benim ruhumdur. Başkanlarından yana en ufak bir tereddütleri olmasın. Hizmetlerimiz adil bir şekilde nasıl bugüne kadar yapıldıysa, bundan sonrası için de artarak devam edecektir. Bizim mürşidimiz ilimdir, bilimdir, irfandır. Bizim önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'tür” dedi.

“100 yıl önce yaşanan buhranlı dönemlerden nasıl çıktıysak, bu süreç de atlatılacaktır”

Türkiye bugün çağdaş dünyayla rekabet edecek mücadele içerisinde ise, bunun önemli bir nedeninin ya da bu gücün önemli bir kaynağının, Cumhuriyet’in ilk kuruluş yıllarında atılan temeller olduğunu belirten Başkan Seçer, “Elbette ki Cumhuriyet kurulduğundan bugüne akametlere uğradığımız, gelişmemizi engelleyici süreçler yaşandı, ama her şeye rağmen bugün ülkemiz, bir asır önce atılan o sağlam temellerin etkisiyle dimdik ayakta duruyor” diye konuştu.

Siyasetin dönemsel olarak zor ve gergin günler geçirdiğini, gerek sosyolojik gerekse de toplumsal olarak çok da rahat olunduğunu söylemenin mümkün olmadığını kaydeden Başkan Seçer, “Fakat, geçmiş yüzyıl içerisinde yaşanan buhranlı dönemlerden bu toplum nasıl çıktıysa, bu süreci de atlatacak ve normal bir sürece evrilecektir. Bu aşamada Mersin gibi Türkiye'nin önemli, stratejik bir kentinin belediye başkanlığını yapan bir siyasi şahsiyet olarak, benim de üzerime düşen vazifeyi harfiyen yapmam lazım. Zaten bu görevi yapma çabası içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

mersinodak

Mersin Odak Haber yazı işleri ekibi topluma gerçekleri aktarmayı, değişik katmanların sesi olmayı amaç edinmiştir Mersin son dakika, gündem, haber, spor, ekonomi, asayiş, odak haber

Yeni Haberler

Kurtlar Vadisi'ni heyecanla bekleyenlere kötü haber! Yeni sezonda kadroda yok