Mersin Haber

Av. Gazi Özdemir: Cumhuriyet, İnsan Hakları Demektir

Av. Gazi Özdemir: Cumhuriyet, İnsan Hakları Demektir
Yayınlama: 27.10.2024
A+
A-

Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yayımladığı yazılı mesajla kutladı. Özdemir mesajında, “Cumhuriyet, insanların laik hukuk devleti teminatı altında eşit ve özgürce yaşayabilmesi demektir. Cumhuriyet; kadın hakları, çocuk hakları, insan hakları demektir” dedi.

 

CUMHURİYET, EŞİT VE ÖZGÜR YAŞAMDIR

 

Mersin Baro Başkanı Av. Gazi Özdemir mesajında, “Cumhuriyet, şanlı tarihimizdeki yeniden dirilişin adıdır. Cumhuriyet; kadın hakları, çocuk hakları, insan hakları demektir. Cumhuriyet, ülkemizde saltanat ve hilafetin egemenliğinin sona ermesi, insanların laik hukuk devleti teminatı altında eşit ve özgürce yaşayabilmesi demektir. Cumhuriyet; esarete boyun eğmeyen, hürriyeti ve bağımsızlığı tek yol seçen Türk Milleti’nin en değerli kazanımı olmuştur.

 

CUMHURİYET, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ DEMEKTİR

 

Demokratik bir yönetim biçimi olan Cumhuriyet ile ülkemizde; bilim, eğitim, sanat, sanayi başta olmak üzere birçok alanda kalkınma ve aydınlanma başlamış, kadın erkek eşitliği, laik bir devlet anlayışı, hukukun üstünlüğü sağlanmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazandığımız Kurtuluş Savaşı sonucunda, Türk milletinin karakterine en uygun idare sistemi olarak ilan edilen Cumhuriyetimizin önünde uzanan aydınlık yolda ilerleyerek; demokrasi, hukuk, insan hakları mücadelesini sürdürmeye, Atatürk ilke ve devrimleri ile Cumhuriyetimizin kazanımlarını ilelebet yaşatmaya devam edeceğiz. Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Benim En Büyük Eserimdir’ dediği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. yılı kutlu olsun” ifadesini kullandı.

Mersinin nabzını tutan en güncel haber sitesidir. Yerel siyasetten ekonomiye, kültürden spora tüm gelişmeler Mersin Odak Haber'de - Mersin Haberleri
    Bir Yorum Yazın


    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.