Mersin Haber

Mersin’de sıcaklıklar vatandaşa zor anlar yaşatıyor!

Mersin’de sıcaklıklar vatandaşa zor anlar yaşatıyor!
Yayınlama: 14.08.2024
A+
A-

Mersin’de son günlerde hava sıcaklıkları rekor seviyelere ulaştı. Kentte sıcaklık 35 dereceyi bulurken, nem oranının yüksek olması nedeniyle bu değer hissedilen sıcaklık 40 dereceyi aştı. 

Mersin’de nem ile birlikte hissedilen sıcaklık 40 dereceyi geçince kentin dört bir yanındaki vatandaşlar, serinlemek için ağaç gölgelerini tercih etti. Mersin’de tatil fırsatı bulamayan birçok vatandaş, sıcaktan korunmak için çeşitli yollar arıyor. Vatandaşlar ağaç altındaki gölgelerde dinlenirken, diğerleri deniz veya havuz gibi su alanlarına yöneliyor.

 

Meteorolojiden alınan bilgiye göre Mersin’de hava sıcaklığı 35 dereceye yükseldi ancak, yüksek nemin etkisiyle hissedilen sıcaklık 40 dereceyi geçti. Kentte tatile gitme imkanı bulamayan vatandaşlar ise serinlemek için farkı yöntemlere başvuruyor. Akdeniz ilçesinde yaşayan Mersinliler Atatürk Parkı’ndaki gölgelerde serinlemeyi tercih ederken, bazıları Mezitli ve Pozcu plajlarında denize girerek serinleme fırsatı buldu. Sıcak havanın etkisiyle köpekleriyle denize giren Mersinliler renkli görüntülere sahne oldu.

Mersinin nabzını tutan en güncel haber sitesidir. Yerel siyasetten ekonomiye, kültürden spora tüm gelişmeler Mersin Odak Haber'de - Mersin Haberleri
    Bir Yorum Yazın


    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.