Mersin Haber

Meteoroloji uyardı: Mersin, Adana, Urfa, Diyarbakır ve bir çok ilde gök gürültülü sağanak yağış

Meteoroloji uyardı: Mersin, Adana, Urfa, Diyarbakır ve bir çok ilde gök gürültülü sağanak yağış
Yayınlama: 03.03.2024
Düzenleme: 21.04.2024 18:44
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmî web sayfasından 3 Mart hava durumu raporunu paylaştı. Yayınlanan rapora göre; Mersin, Adana, Kocaeli, Ankara, Eskişehir, Konya, Bolu, Düzce, Sinop, Tokat, Samsun, Amasya, Diyarbakır ve Urfa’da sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: “Ülke genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, olacak. Marmara’nın güney ve doğusu, (Eskişehir hariç) İç Anadolu, Batı ve (Ordu hariç) Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi, Orta ve Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ile Adana’nın batı, Mersin’in doğu çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır” belirtildi.

Vatandaşların hava durumu bilgilerini takip etmeleri gerektiğini belirten Meteoroloji, “Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle güneyli yönlerden, Trakya ile yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor” ifadeleri kullanıldı.

Mersinin nabzını tutan en güncel haber sitesidir. Yerel siyasetten ekonomiye, kültürden spora tüm gelişmeler Mersin Odak Haber'de - Mersin Haberleri
    Bir Yorum Yazın


    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.