Mersin Haber

Mersin’de İtfaiye Eri Sınav Başvuruları Açıklandı

Mersin’de İtfaiye Eri Sınav Başvuruları Açıklandı
Yayınlama: 15.11.2023
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 06-10 Kasım tarihleri arasında yapılan şahsen başvurular incelenip yazılı ve uygulamalı sınava çağırılacak adaylar belli oldu. Mersin’de itfaiye eri olarak doğal afetlere, kazalara ilk müdahaleyi yapmak isteyenlerin başvuruları incelendi. Lise ve ön lisans mezunlarının ayrı listelerle incelenen başvurularında boy, kilo, yaş ve kpss puanları uygun olmayanlar elendi.

26 Kasım Pazar günü saat 10.00’da uygulanacak yazılı sınavın ardından uygulamalı sınava geçilecektir. Uygulamalı sınava gelecek adayların belirtilen tarihte Ata Eğitim Merkezinde hazır bulunmaları gerekmektedir. Uygulamalı sınavın parkur, süre ve puan bilgilerini de adayların dikkatlice incelemesi gerekmektedir.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye alımı için açılan başvuru sonuçlarını, uygulama sınavlarının ayrıntılarını öğrenmek isteyenler için ayrıntılı bilgiyi paylaşıyoruz.

ADAYLARIN DİKKATİNE

Mersin Büyükşehir Belediyesi, uygulamalı sınav öncesi adaylar için yayınladığı parkur, süre ve puan bilgileri kitapçığında önemli uyarılarda bulundu. Adayların belirtilen uyarılara uyup uygulamalı sınavlara hazırlıklı gelmeleri istendi. İşte o 10 uyarıların listesi…

  1. Parkurun tamamı tam koşum emniyet kemeriyle yapılacaktır.
  2. Her istasyonun başında bir görevli bulunacaktır. Hatalı yapılan istasyon için kırmızı flama kaldırılacak. Aday kırmızı flamayı gördüğünde o istasyonu baştan tekrarlayacaktır.
  3. Tüm istasyonları tamamlamak zorunludur.
  4. Parkuru erkek adaylar için 03:10 dakika ve altında, kadın aday için 03:20 dakika ve altında tamamlayan 100 puan alacak.
  5. Yazılı sınava girecek 250 adayın uygulama parkurunu denemek istemesi halinde sınav komisyonun uygun gördüğü program ve zaman diliminde en fazla 3 defa olmak kaydıyla Ata Eğitim Merkezindeki uygulama parkurunu kullanmalarına izin verilecektir.
  6. Yazılı sınav; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası (25 puan), Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi (25 puan), 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu (25 puan), Mahalli idarelerle ilgili temel mevzuat, (25 puan) konularını kapsar.
  7. Uygulamalı sınav ise kadro unvanına ilişkin mesleki bilgi ve yeteneğin ölçülmesi ile araç kullanımı (itfaiye ekipmanı) ve fiziksel dayanıklılık gibi özelliklerin ölçülmesini kapsayacak şekilde yapılır.
  8. Uygulamalı sınavı için adaylar gruplar halinde çağrılacaktır. Belirtilen gün ve zamanda mazeretsiz olarak katılamayan aday doğrudan elenecektir.
  9. Sınavda değerlendirme yazılı sınavın %40’ı, uygulamalı sınavın %60’ı alınarak sınav puanı hesaplanacaktır.
  10. Herhangi bir sebeple gerçekleştirilemeyen uygulamalı sınavlara diğer günlerde devam edilecektir.

Mersinin nabzını tutan en güncel haber sitesidir. Yerel siyasetten ekonomiye, kültürden spora tüm gelişmeler Mersin Odak Haber'de - Mersin Haberleri
    Bir Yorum Yazın


    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.