Mersin Haber

Anamurlu Profesör Hüseyin Elmas, 26’ncı Kişisel Resim Sergisini Açıyor

Anamurlu Profesör Hüseyin Elmas, 26’ncı Kişisel Resim Sergisini Açıyor
Yayınlama: 17.07.2022
Düzenleme: 01.12.2023 19:45
A+
A-

Dedesi tarafından 100 yıl önce Anamur’un Bozdoğan Köyü’nde bahçe evi olarak yaptırılan taş binayı restore ederek sanat merkezi ve resim heykel müzesine dönüştüren Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Hüseyin Elmas, 26. Kişisel Resim Sergisi’nin açılışını da aynı binada gerçekleştirecek.

Prof. Dr. Hüseyin Elmas’ın 26. Kişisel Resim Sergisi

Anamur’un tanınmış ailelerinden Nadir ve Günay Elmas çiftinin oğulları olan ve Gazi Üniversitesi’nde Prof. Dr. Elmas’ın, hayata geçirmek üzere olduğu Hüseyin Elmas Kültür Sanat ve Yaşam merkezi, toplam 2000 metrekarelik bir alana kurulmuş olup kapalı ve açık alanlardan oluşmaktadır. Bu alan, içerisinde sanatsal aktiviteler için gelecek sanatçıların konaklayabilecekleri bir bina, açık ve kapalı alanlardan oluşan çalışma mekânları, sanat galerisi ve müzeden oluşmaktadır. Müzede yaklaşık 200 civarında heykel, resim ve etnografik malzeme ile açık alanlara yerleştirilen heykeller izleyicilerle buluşmaktadır.

Kendi Restore Ettiği Dedesinden Kalma Ahırda Açılacak

22 Temmuz 2022 tarihinde açılışı  yapılacak sergi Hüseyin Elmas’ın 26. Kişisel resim sergisi. Elmas’ın son 30 yıl içerisinde yapmış olduğu yaklaşık 40 resimden oluşan sergide, Anamur’un tarihi ve turistik mekânlarından oluşan peyzaj resimleri başta olmak üzere, gelincikler, atlar, mevleviler, güvercinler ve balık temalarından oluşmaktadır. 22 Eylül 2022 tarihine kadar açık kalacak sergi gün içerisinde yaz tatili için Anamur’a gelen turistler ve Anamurlu sanatseverler tarafından gezilebilecek.

Prof. Dr. Hüseyin Elmas Kimdir?

 

 

Hüseyin Elmas 1967 Anamur’da doğdu.1990 Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu.

 

1991 Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümü’ne Araştırma Görevlisi olarak atandı. Aynı Üniversite’ nin Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Eğitimi Anabilim Dalı’nda; 1994 te yüksek lisansını, 1998 de “Çağdaş Türk Resminde Minyatür Etkileri” konulu tezle doktorasını tamamlayıp “Bilim Doktoru”  unvanı aldı. 1999 Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı’na Yrd. Doç. Dr. unvanıyla öğretim üyesi olarak atandı. 2005 Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel ve Resim Bölümleri kurucu öğretim üyeliği ve bölüm başkanlıkları ile aynı fakültenin dekan yardımcılığı görevine atandı. Bu görevlerini 2013 yılına kadar sürdürdü. 2008 yılında Doçent, 2013 yılında ise Profesör unvanı aldı.

 

2013 -2016 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi dekanlığı görevini yürüttü.

 

2020 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’ne atandı. Günümüze değin 26 kişisel sergi gerçekleştirdi, 500 den fazla ulusal ve uluslararası karma resim sergisine katıldı. Yurt içi ve yurt dışı sanat kolonilerine katılıp çalışmalarda bulundu. Eserleri özel ve resmi koleksiyonlarda, müzelerde bulunan sanatçı, halen çalışmalarına Ankara’da devam etmektedir.

 

 

 

Mersinin nabzını tutan en güncel haber sitesidir. Yerel siyasetten ekonomiye, kültürden spora tüm gelişmeler Mersin Odak Haber'de - Mersin Haberleri