Mersin Haber

Sağlık Bakanlığı’ndan hastane çalışanlarını rehin alan İsrail’e sert tepki

Sağlık Bakanlığı’ndan hastane çalışanlarını rehin alan İsrail’e sert tepki
Yayınlama: 27.10.2024
A+
A-

Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’nde Kemal Advan Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanlarının ve yaralıların İsrail askerleri tarafından rehin alınmasına ilişkin kınama yayımladı.

 

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Gazze Şeridi’nde insan dışı saldırılarına devam eden İsrail’in Kemal Advan Hastanesinde görevli sağlık çalışanlarını ve yaralıları rehin almasını sert bir dille kınandı. Yapılan açıklamada, “Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası topluma, Gazzeli meslektaşlarımızın derhal serbest bırakılması için harekete geçmeleri çağrımızı yineliyoruz” ifadeleri yer aldı.

Sağlık Bakanlığı resmi X hesabından yaptığı açıklama ile İsrail’in Gazze Şeridi’nde Kemal Advan Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanlarını ve yaralıları rehin alınmasını kınadı. Sağlık kurumlarının, sağlık personelinin ve hastaların her hâl ve şartta dokunulmaz olduğunu belirten bakanlığın paylaşımı şu şekilde:

 

“Gazze Şeridi’nde Kemal Advan Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanlarının ve yaralıların İsrail askerleri tarafından rehin alınmasını şiddetle kınıyoruz. Soykırımcı Netanyahu yönetimine, sağlık kurumlarının, sağlık personelinin ve hastaların her hâl ve şartta dokunulmaz olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası topluma, Gazzeli meslektaşlarımızın derhal serbest bırakılması için harekete geçmeleri çağrımızı yineliyoruz.

“NETANYAHU BİR GÜN HESAP VERECEKTİR”

 

Netanyahu yönetimi, insanlığa karşı işlediği savaş suçları ve Filistinlilere yönelik soykırım faaliyetleri nedeniyle nefretle anılacak ve bir gün hesap verecektir” denildi.

Mersinin nabzını tutan en güncel haber sitesidir. Yerel siyasetten ekonomiye, kültürden spora tüm gelişmeler Mersin Odak Haber'de - Mersin Haberleri
    Bir Yorum Yazın


    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.