Mersin Haber

Galatasaray, 25 yıl sonra bir ilke imza attı

Galatasaray, 25 yıl sonra bir ilke imza attı
Yayınlama: 21.09.2024
A+
A-

Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında oynanan derbide Galatasaray deplasmanda Fenerbahçe’yi 3-1 yendi. Ligde kayıpsız ilerleyen sarı-kırmızılılar bu sonuçla puanını 18’e yükseltti ve liderliğini sürdürdü

Süper Lig’de deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşan Galatasaray 25 yıl sonra bir ilki başardı. Sarı-kırmızılı ekip 25 yıl sonra ilk defa Kadıköy deplasmanında ilk yarıda iki gol birden attı.

Ev sahibi Fenerbahçe sahaya Livakovic, Mert Müldür, Djiku, Çağlar Söyüncü, Oosterwolde, İsmail Yüksek, Fred, Tadic, Szymanski, Saint-Maximin ve Dzeko ile çıktı.

 

Galatasaray ise Muslera, Kaan Ayhan, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Jakobs, Torreira, Sara, Barış Alper Yılmaz, Mertens, Yunus Akgün ve Osimhen ilk 11’iyle maça başladı.

Galatasaray, 21. dakikada Torreira’nın golüyle öne geçti. Galatasaray atağında Fenerbahçe ceza sahasına yapılan ortayı savunma uzaklaştırdı. Savunmadan seken topa ceza sahası dışında gelişine vuran Torreira şık bir gole imza attı.

GALATASARAY SAHADA ŞOV YAPTI

 

Süper Lig’in 6. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe, evinde Galatasaray’ı konuk ediyor. Aslan, karşılaşmayı 1-3 kazandı. Galatasaray 20. dakikada bulduğu golle 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe pozisyona girse de, sarı-kırmızılı ekip 28. dakikada bulduğu golle farkı ikiye çıkardı. İkinci golün ardından iki takım pozisyonlar bulsa da ilk yarı 2-0 Galatasaray’ın üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıya Fenerbahçe etkili başladı ancak girdiği pozisyonları değerlendiremedi. Galatasaray 59. dakikada bulduğu golle skoru 3-0’a getirdi. Bu dakikadan sonra baskısını arttıran Fenerbahçe 63’te gelen golle heveslense de karşılaşmada başka gol sesi çıkmadı ve 3-1 sona erdi.

GALATASARAY’DAN 25 YIL SONRA İLK

Galatasaray, Fenerbahçe maçının ilk yarısında attığı iki golle 25 yıl sonra Kadıköy’de oynadığı bir maçta ilk yarıda 2 gol birden attı.

Galatasaray son olarak 1999-2000 sezonunda oynanan maçta ilk yarıda iki gol birden atmıştı ve maçı 2-1 kazanmıştı.

DERBİDE DOKUZ SARI KART

Karşılaşmanın hakemi Atilla Karaoğlan, iki takımdan toplam 9 oyuncuya sarı kart gösterdi. Fenerbahçe’de Mert Hakan Yandaş (yedek kulübesinde), Fred, En-Nesyri, Galatasaray’da ise Yunus Akgün, Davinson Sanchez, Kaan Ayhan, Abdülkerim Bardakcı, Barış Alper Yılmaz ve Ismail Jakobs sarı kart gördü.

Mersinin nabzını tutan en güncel haber sitesidir. Yerel siyasetten ekonomiye, kültürden spora tüm gelişmeler Mersin Odak Haber'de - Mersin Haberleri
    Bir Yorum Yazın


    Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

    Henüz yorum yapılmamış.