Mersin Haber

Emeklilikte Yaşa Takılanları İlgilendiren Haber: EYT Ne Zaman Çıkacak?

Emeklilikte Yaşa Takılanları İlgilendiren Haber: EYT Ne Zaman Çıkacak?
Yayınlama: 20.12.2022
A+
A-

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı. Genel Kurul’da gündem dışı konuşmaların ardından, grup başkanvekilleri söz alarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, muhalefet parti sözcülerinin, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili eleştirilerine yanıt verdi.

AK Partili Tunç: “EYT düzenlemesinde teknik konular üzerinde çalışmalar son aşamaya gelmiş durumda. Sözleşmeli personelin kadroya alınması teklifimizi de en yakın zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisine getirmiş olacağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milletimizin beklentilerine cevap vermeye, insanımızın refahını yükseltecek adımları atmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

 TBMM, 26 ARALIK’TA YASAMA FAALİYETLERİNE ARA VERECEK

AK Parti’nin kabul edilen grup önerisine göre;  gündemin ön sıralarına alınan tekliflerin 20, 21, 22 ve 23 Aralık günü tamamlanması, bu tekliflerin tamamlanması halinde, TBMM’nin 27, 28 ve 29 Aralık 2022 Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri toplanmaması şeklindeki önerileri kabul edildi. Bu karara göre; TBMM 26 Aralık Pazartesi’nden başlayarak 3 Ocak Salı gününe kadar yasama faaliyetlerine ara verecek. Grup önerilerinin ardından, Genel Kurul’da, ‘Elektrik Piyasası Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin görüşmelerine başlandı.

VEDAT BİLGİN’DEN EYT AÇIKLAMASI

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili de konuşan Bilgin, “Teknik sorun ile yaş arasında bir ilişki nasıl kurdunuz bilmiyorum ama teknik sorun adı üzerinde kayıtlarla ilgili sorunlar. Sorunların çözüldüğünü söylüyoruz. Yani sorun var değil. Alt yapıyı oluşturuyoruz. Yani istifade edecek insanların tamamını kapsayacak bir düzenleme yapılacak.” ifadelerini kullandı.

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

EYT konusunda bu ay sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz. İlgili bakan arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. 2023’e masamızdan bunu kaldırarak girmiş olacağız.

Mersinin nabzını tutan en güncel haber sitesidir. Yerel siyasetten ekonomiye, kültürden spora tüm gelişmeler Mersin Odak Haber'de - Mersin Haberleri