Mersin Haber

2023 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? İşte Beklenen Asgari Ücret Miktarı!

2023 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? İşte Beklenen Asgari Ücret Miktarı!
Yayınlama: 06.12.2022
A+
A-

Asgari ücret Komisyonun ilk resmi toplantısı bu hafta çarşamba günü, ikinci toplantısı ise 14 Aralık’ta yapılacak ve ardından 2023 yılı asgari ücretinin belirlenmesi bekleniyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Asgari ücretin de ne olacağı sorusu hepimizin malumu. Buna göre enflasyon aylık bazda yüzde 2,88 artarken, yıllık bazda yüzde 84,39 olarak gerçekleşti. Böylece 18 ay aradan sonra ilk kez yıllık bazda düşüş kaydedildi. Enflasyon rakamları emekli, memur ve asgari ücretlilerin maaşlarını yakından ilgilendiriyor. Peki enflasyona göre hesap yapıldığında asgari ücret ne kadar olacak?

Vergi Uzmanı Muhammed Bayram, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, AK PARTİ’li Nurettin Canikli ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun açıkladığı asgari ücret miktarı beklentilerini haberimizde yer verdik.

VERGİ UZMANI MUHAMMED BAYRAM: 8 BİN TL

Vergi Uzmanı Bayram’ın asgari ücret tahmini şöyle:  ‘’Yüzde 30’luk bir artış olursa 7.150 TL, yüzde 40’lık bir artış olursa 7.700 TL, yüzde 45’lik bir zamma göre 7.975 TL civarına gelir. Burada Türk-İş Başkanı’ndan bir açıklaması var, kırmızı çizgimiz diye. Ama bu kasım ayına ilişkin bir açlık sınırı idi. Aralık sonu itibarıyla açlık sınırı bu düzeye çıkacaktır. Bu nedenle 8 bin lira civarını biz psikolojik sınır görüyoruz. En yüksek tahmin 8 bin TL asgari ücret için” diye belirtti.

Asgari Ucret Ne Olacak 2023 Asgari Ücret, 2023 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak, Ak Parti Asgari Ücret, Asgari Ücret, Asgari Ücret Tahmini, Disk Asgari Ücret, Iyi Parti Asgari Ücret, İyi̇ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Vergi Uzmanı Muhammed Bayram

İYİ PARTİ: 9 BİN 600 TL

Piyasada asgari ücrete ilişkin 8-9 bin lira arasında bir beklenti oluşurken İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “9 bin 600 düzeyinde bir asgari ücretin vatandaşlarımıza verilmesi gerektiğine inanıyoruz” ifadesini kullandı.

AK PARTİ’Lİ NURETTİN CANİKLİ: ÇOK ARTIŞ YOK AMA DÜŞMEMİŞ

TBMM bütçe görüşmelerinde konuşan AK PARTİ’li Nurettin Canikli, “Geçen yıl asgari ücretle 41 kilo et alınabiliyorken, bugün 42 kilo et alınabiliyor. Çok artış yok ama düşmemiş” açıklaması yaptı.

DİSK: NET 13 BİN 200 TL

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, enflasyon tek haneli oranlara düşene kadar asgari ücretin yılda 4 kez belirlenmesi gerektiğini söyledi. Çerkezoğlu, “Asgari ücret, en az, net 13 bin 200 lira olmalıdır. Bunun altındaki miktarlar, adaletten uzak olacak ve bu ülkenin tüm değer ve güzelliklerini üretenlerin yoksulluğa mahkum edilmesi anlamına gelecektir” dedi. Çerkezoğlu, asgari ücret sonrası ilk vergi diliminin de yüzde 10’a indirilmesini istediklerini

Komisyon katılımcıları üçüncü toplantı itibarıyla oy birliği ile asgari ücretin belirlemeyi hedeflediklerini belirtirken ikinci toplantısı 14 Aralık’ta yapılacak.

Mersin Odak Haber İletişim: mersinodak@gmail.com Tel no: 05370454063 (Sabri BORAK)
error: Kopyalama!