Mersin Haber

2022 Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı hangi güne, tarihe denk geliyor?

2022 Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı hangi güne, tarihe denk geliyor?
Yayınlama: 21.03.2022
A+
A-

On bir ayın sultanı olarak bilinen 2022 Ramazan ayı için Müslüman alemi geri sayıma başladı. Her yıl farklı tarihlere denk gelen bu mübarek ayda allahın rızasını kazanmak, günahlardan arınmak için ibadetlere daha bir önem verilirken İslam’ın beş şartından biri olan Oruç tutuluyor.

Ramazan ayı hızla yaklaşıyor. Ramazan ayı bu yıl 2 Nisan tarihinde başlıyor. 11 ayın sultanının gelmesi ile birlikte birlikte tüm İslam coğrafyasında yaşayan Müslümanlar, oruç ibadetini yerine getirip, bu mübarek ayın huzurundan, faziletinden ve nimetlerinden faydalanmak için dualarda buluşacak. 2022 yılının ilk dini bayramı da bu mübarek ayın sonunda kutlanacak. Milyonlarca insanın merak ettiği Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor sorularının yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz…

 

2022 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Bu sene yani 2022 yılında Ramazan ayı 2 Nisan 2022 Cumartesi günü başlayacak. Bir aylık oruç ibadetinin son günü ise, 1 Mayıs 2022 tarihine denk geliyor. 2 Mayıs Pazartesi ise Ramazan Bayramı’nın ilk günü olacak.

 

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2022 yılı Ramazan Bayramı’nın idrak edileceği tarihler şunlardır;

 

Ramazan Bayramı Arifesi: 1 Mayıs 2022 Pazar

 

Ramazan Bayramı 1. Gün: 2 Mayıs Pazartesi

 

Ramazan Bayramı 2. Gün: 3 Mayıs Salı

 

Ramazan Bayramı 3. Gün: 4 Mayıs Çarşamba

 

RAMAZAN’IN ANLAMI NEDİR?

Manevi güzelliklerle dolu olan Ramazan ayı müminler için bir rahmet ve tövbe mevsimidir. Bu kıymetli ve eşi bulunmaz zaman dilimini ibadetlerle ve iyiliklerle geçiren Müslümanlar ebedi mutluluğun kapısını aralayacak. Cehennemden kurtuluş beratını alarak zaman ve mekân cennetine doğru yol alır.

İslam kültüründe Hicri takvime göre senenin 9. ayı kabul edilen Ramazan ayı, bin aydan daha hayırlı olan ay olarak anılır. Ramazan ayının Müslümanlar için oldukça önemli olmasının temel nedeni Hz. Muhammed’e Kur’an-ı Kerim’in Ramazan ayında inmeye başlamasıdır.

Mersin Odak Haber İletişim: mersinodak@gmail.com Tel no: 05370454063 (Sabri BORAK)