Mersin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ile Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) arasında 20 Şubat Perşembe günü, bu yıl mayıs ayında 14.’sü düzenlenecek olan “Ar-Ge Proje Pazarı 2025” etkinliği için iş birliği protokolü imzalandı.
MESİAD’ta düzenlenen imza törenine Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı ve Mersin TTO Akademik Birim Sorumlusu Prof. Dr. M. Tahir Alp, Mersin TTO Koordinatörü Abdi Kurt, Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Sorumlusu Ramazan Duman, MESAİD Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Gündoğdu, Başkan Yardımcısı Servet Çamurdaş, Genel Sekreteri Ayten Aslankan, Yönetim Kurulu Üyesi Cemalettin Akbulut, MÜGEV İdari İşler Sorumlusu Mehmet Can katıldı.
MESİAD’ın Mersin Üniversitesi’nin kuruluşunda önemli bir yeri olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, her iki kurumun “topluma hizmet” gibi ortak bir amacı olduğunun altını çizdi. Mersin TTO’nun Prof. Dr. Erol Yaşar’ın Rektörlük görevine gelmesiyle yeniden yapılandırıldığını belirten Prof. Dr. Öztürk, “Şehrin bütün dinamikleri ile iş birliği içindeyiz. Özellikle pandemi, deprem gibi felaketler nedeniyle Ar-Ge sürecinde düşüşler oldu. Üniversitemizde Ar-Ge ve İnovasyon sürecini canlandırmak üzere yeni bir ekiple çalışmalarımıza devam ediyoruz. Mersin TTO’ya ve Üniversitemize sizler de destek veriyorsunuz. Yanımızda olmanız bizlere güç veriyor.” İfadelerini kullandı.
Su Ürünleri Fakültesi Dekanı ve Mersin TTO Akademik Birim Sorumlusu Prof. Dr. M. Tahir Alp, şehir entegrasyonu açısından bu yöndeki iş birliklerinin önemli olduğuna dikkat çekerek, “Biz Mersin Üniversitesi olarak Mersin’e katkı sunmak istiyoruz. Bu nedenle de kentin paydaşları ile ortak hareket etmek istiyoruz.” dedi. Koordinatör Abdi Kurt, topluma faydalı olacak tüm proje iş birliklerine açık olduklarını ifade etti.
MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Gündoğdu, göreve bir yıl önce geldiklerini, bir sivil toplum kuruluşu olarak gönüllülük üzerine çalıştıklarını söyledi. Üniversitemiz ile her türlü iş birliğine hazır olduklarını belirten Gündoğdu, geçmişte de Üniversitemiz ile yapılan iş birlikleri bulunduğunu, amaçlarının bu iş birliklerini artırmak olduğunu kaydetti. Gündoğdu “Bu kentin MESİAD’a ihtiyacı olduğu kadar MESAİD’ın da kente ihtiyacı var.” ifadesini kullandı.
Protokolün imzalanması ve fotoğraf çekiminin ardından Mersin Üniversitesi Geliştirme Vakfı (MÜGEV) ziyaret edildi.
Protokol, TÜBİTAK 1503 Ar-Ge Proje Pazarları Destekleme Programı kapsamında, yenilikçi fikirlerin desteklenmesi, sanayi ile akademinin iş birliğinin güçlendirilmesi için düzenlenen Ar-Ge Proje Pazarı’nda dereceye giren projelere ödül vermeyi ve iş birliğini amaçlıyor. “Proje Pazarı 2025: Yatırımcılar ve Projeler Bu Noktada Buluşuyor” sloganıyla 6-7 Mayıs 2025 tarihinde Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.