Mersin’de Sanayi Odası’nın kurulması için çeşitli girişimler başlatan İş İnsanı Mahmut Arslan, düzenlediği basın açıklamasında sanayicinin güçlendirilmesi ve Mersin’de daha fazla üretim yapılması için adım attıklarını ifade etti.
Mersin Tenis Kulübü’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Mahmut Arslan, sanayi odasının kurulması için izledikleri süreçler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Sanayi üretimin ülke ekonomisindeki önemini anlatan Arslan, “Mersin, Türkiye’nin en önemli üretim ve ticaret merkezlerinden biri olma yolunda eşsiz bir potansiyele sahiptir. Şehrimizin stratejik konumu, gelişmiş limanı, bölgesel hava limanı, mükemmel ulaşım altyapısı ve hızla büyüyen sanayi yatırımları, Mersin’i gelecekteki ekonomik başarıya taşıyacak tüm unsurları barındırmaktadır. Mersin, sahip olduğu bu özelliklerle sadece Türkiye’de değil, küresel ölçekte de ticaretin önemli aktörlerinden biri olma yolundadır. 12 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve sanayi kümelenmeleriyle güçlü bir üretim altyapısına sahip olan Mersin, gelişmiş lojistik merkezleri ve serbest ticaret bölgeleri ile doğrudan uluslararası pazarlara açılabilmektedir. Bu büyüme sürecinin doğru yönetilebilmesi için, sanayicilerin tüm ihtiyaç ve beklentilerinin doğru bir şekilde analiz edilerek çözüm yollarının sunulacağı, güçlü bir çatı kuruluşu olan sanayi odasının kurulması büyük önem taşımaktadır. Sanayi odası, Mersin’in stratejik avantajlarını en verimli şekilde kullanarak, sanayicilerin karşılaştığı zorluklara doğrudan çözüm üretecek ve şehrimizin ekonomik büyümesini daha hızlı ve sürdürülebilir bir şekilde gerçekleştirecektir” dedi.
Mersin’in sahip olduğu avantajlarla dünya pazarlarında güçlü bir oyuncu olma yolunda ilerlediğini, sanayi odası sayesinde bu potansiyelin en üst düzeyde değerlendirilmesinin sağlanacağını belirten Mahmut Arslan, Gaziantep, Konya, İzmir gibi sanayileşmede büyük adımlar atan şehirlere bakıldığında, bağımsız sanayi odalarının sanayicilere sağladığı avantajlar ve bölgesel kalkınmaya katkıların açıkça görüldüğünü kaydetti. Türkiye’de toplam 12 ilde bulunan sanayi odalarının, 1960-1966 yılları arasında kurulmuş ve sanayicilerin ihtiyaçlarına özel çözümler sunarak yerel ekonomiyi güçlendirdiğini aktaran Arslan, “Sanayi odalarının bulunduğu iller, sanayi yatırımlarında büyük sıçramalar yapmış ve uluslararası rekabet gücünü artırmıştır. Mersin gibi güçlü bir üretim altyapısına, liman avantajına ve stratejik konuma sahip bir şehir için de bağımsız bir sanayi odası kurulması, sanayicilerimizin daha etkin desteklenmesini sağlayacak ve kentimizi Türkiye’nin en güçlü sanayi merkezlerinden biri haline getirecektir. Mersin Sanayi Odası, sanayicilerin spesifik ihtiyaçlarına odaklanırken, mevcut Ticaret ve Sanayi Odamız ticaret erbaplarının ihtiyaçlarına yönelik daha etkin hizmetler üreterek işbirliği içinde çalışacaktır. Böylece, her iki odanın da sağladığı hizmetler birbirini tamamlayarak, şehrimizin ekonomik kalkınmasını hızlandıracak ve ulusal ve uluslararası düzeyde daha güçlü bir rekabet avantajı elde etmesini sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.