Türkiye İş Kurumu tarafından, öğrencilerin istihdam edilebilirliğinin artırılmasına katkı sağlamak, onlara bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplinini kazandırmak amacıyla İŞKUR Gençlik Programı işbirliği protokolü imzaladı. Program kapsamında, katılımcılara hem iş gücü deneyimi hem de gelir desteği sağlanması hedefleniyor. Programdan Mersin Üniversitesi’nde öğrenim gören 1261 öğrenci yararlanacaktır.
Ayrıca program kapsamında katılımcılara bireysel danışmanlığın yanı sıra iş arama, finansal okuryazarlık, öz geçmiş hazırlama, mülakat teknikleri gibi konularda eğitimler vererek iş gücüne katılmaları noktasında destekleyici faaliyetler gerçekleştirilecektir. Program sayesinde, öğrenciler, kısmi ve esnek olarak düzenlenen programa, haftada 3 güne kadar katılım sağlayabilir ve bu sayede eğitimlerinden geri kalmadan iş tecrübesi kazanabilmektedir.
Sürdürülebilir kampüs faaliyetlerinin desteklenmesi, kampüs altyapı ve bakım faaliyetlerinin desteklenmesi, sosyal ve kültürel faaliyetlerin desteklenmesi, akademik ve idari destek faaliyetleri, toplumsal hizmet ve iş birliği faaliyetlerinin desteklenmesi, öğrenci gelişim ve uyum faaliyetlerinin desteklenmesi, dijital dönüşüm ve inovasyon faaliyetlerinin desteklenmesi gibi ana faaliyetler ve bunlara bağlı alt faaliyet alanlarında gerçekleştirilecek olan program kapsamında öğrencilerimize katılım sağladıkları her gün için 1083 TL ödeme ve GSS ve İş Kazası Meslek Hastalığı sigorta primleri İŞKUR tarafından karşılanmaktadır.
Programa Başvuru Tarihleri: 12/02/2005 – 16/02/2025
Programın Uygulanma Tarihleri: 3/3/2025 – 30/06/2025
Başvuru Portalı: https://genclik.iskur.gov.tr/
Seçme Yöntemi: Noter Kurası
Katılımcı adayları e-devlet, İŞKUR e-şube (internet) ve ALO 170 iletişim hattı (telefon) üzerinden yada İŞKUR’da şahsen (yüzyüze) başvuru yapılabilirler.
İŞKUR GENÇLİK PROGRAMI KATILIMCI ŞARTLARI
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kuruma kayıtlı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Yaşlılık veya malullük aylığı almamak, Program talep tarihinden önceki bir yıl içerisinde ve programın fiilen başlayacağı tarihe kadar yüklenicinin veya bağlı, ilgili, ilişkili ve yan kuruluşlarının çalışanı olmamak, Başvuru tarihinden önceki son bir aylık sürede 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olmak veya sigortalı sayılmamak, Başvuru tarihi itibarıyla 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olmak veya sigortalı sayılmamak, Hane gelir şartını sağlamak, Kurum tarafından sunulan aktif işgücü veya işsizlik sigortası programlarının yararlanıcısı olmamak, Yüklenici üniversitenin önlisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olmak (açık öğretim veya uzaktan öğretim öğrencisi olmamak kaydını dondurmuş ve/veya pasif durumda olmamak) şartları aranır.