Büyükşehir Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü etkinliklerine Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nun tiyatro ve film gösterimiyle başladı. 2001’de kurulan topluluk, seneler sonra yeniden Büyükşehir Belediyesi’nin Kongre ve Sergi Sarayı’nda oyunlarını sergiledi. “Ana Kerene Değil Korona” oyunuyla seyircinin karşısına çıkan Arslanköylü kadınlar, ardından “Yün Bebek” filminin gösterimini yaptı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü kapsayan haftada Kongre ve Sergi Sarayı’nın sahnesini Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu’na bıraktı. “Ana Kerene Değil Korona” oyununu sahneye taşıyan Arslanköylü kadınlar, ardından “Yün Bebek” adlı filmlerini gösterime sundu.
Mersin’in merkezine yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta yer alan Toroslar ilçesine bağlı Arslanköy Mahallesi’nin sanatçı kadınları yeni bir oyunla seyirci karşısına çıktı. 1500 rakımlı Mersin kırsalında 2001 yılında Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nu kuran kadınlar, seneler sonra bir kez daha Büyükşehir Belediyesi’nin sahnesinde seyirciyle buluştu.
Kadınlar etkinlikte ilk olarak ‘Ana Kerene Değil Korona’ adlı oyunlarını sahneledi. Etkinliğe katılan Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş, oyunun sonunda Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu Kurucusu Ümmiye Koçak’a çiçek takdim etti. Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu, oyunun ardından 2012 yılında gösterime giren ve zorlu şartlarda çektikleri kadına şiddet konulu Yün Bebek filmini de gösterime sundu.
Etkinlik öncesi konuşan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Tiyatro Şube Müdürlüğü Koordinatörü Alev Tol; “27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü kapsayan hafta dolayısıyla bugün Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nu izleyeceğiz. Ümmüye Hanım ulusal anlamda tanınan bir kadın. Bize koronayla alakalı bir oyun sergileyecekler. Arkasından yine yönetmenliğini yaptığı Yün Bebek adlı bir film gösterimi olacak. Tiyatro Haftası kutlamalarına bu şekilde başlamış olduk” dedi.
Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu Kurucusu Ümmiye Koçak ise “Mersinliyim. Mersinli olmaktan gurur duyuyorum. Çok heyecanlıyım. 2001 yılında tiyatroyu ilk kurduğumda sahneye ilk Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin salonunda çıkmıştık. Şu an o heyecanı yaşıyorum. Bize inanıp sahneyi vermişlerdi. Bugün de burada olmak beni çok heyecanlandırdı, çok mutluyum” ifadelerine yer verdi.
Yün Bebek filmini anlatan Koçak, bu filmin sadece Mersin değil, artık bir Türkiye filmi olduğunu belirterek, “Çünkü onu biz Arslanköy’de kamera görmemiş, hayatında ilk defa kamera gören insanlarla çok zor şartlarda, 3 metre karda çektik. Dünyada tek olduğunu biliyorum. Çünkü biz çektik, kadınlarla çektik. Ötesi var mı? O bana En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı Ödülü’nü getirdi. Ödül çok güzel bir şey ama asıl insanları teşvik ediyor, beni çok heyecanlandırıyor” dedi.
Ana Kerene Değil Korona adlı oyunlarından da bahseden Koçak, “Sağ olsun Büyükşehir Belediyesi de sesimize kulak verdi. Bugün bu imkanları sağladılar. Bizim bugün oynayacağımız küçük bir skeç; Ana Kerene Değil Korona. Çünkü gerçekten ilk başlarda koronayı hiç ciddiye almadık maalesef. Esprili şekilde, eğlendirecek bir skeç hazırladık. Günümüzdeki olaylardan toparladık. Küçük bir skeçle dilimiz döndüğünce insanları biraz bilgilendirip biraz da eğlendirmeye çalışacağız” diye konuştu.