Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kente damga vuran ‘2.Uluslararası Tarsus Festivali’ coşkusu kenti sarmaya başladı. Taş Bina, Mersin Tren Gar’ı, Forum ve Marina Alışveriş Merkezi’nde Gürcistan ve Makedonya Halk Dansları Toplulukları gösteriler düzenlendi. Birbirinden renkli dansları ve kıyafetleriyle dans toplulukları izleyenleri kendine hayran bıraktı.
‘Şahmeran’ temasıyla 17-18-19 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek olan festivalde; atölyeden workshoplara, defileden söyleşilere, film gösterimlerinden ulusal ve uluslararası halk dansları topluluğu gösterilerine kadar birçok etkinlik katılımcıları bekliyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı koordinesinde düzenlenen ve dolu dolu geçecek olan festivalde sevilen sanatçılar Simge, Manuş Baba ve Melek Mosso sahne alarak, şarkılarıyla Mersinlileri coşturacak.
Dans gösterisinden çok keyif aldığını söyleyen ve kendisinin de Boşnak göçmeni olduğunu ifade eden Hülya Özdemir “Dans edenleri görünce çok duygulandım. Tekrardan gençlik günlerimi hatırlamak güzeldi. O havaları oynamak içimden geldi. Büyükşehir Belediyemiz iyi ki böyle bir etkinlik yaptı. Büyükşehir’in yaptığı her şey çok güzel, her şeye bayılıyorum. Festivallere gidiyorum, geziyorum. Bizler için bu yaştan sonra bunları seyretmek var. Hele ki memleket kokusu gelirse daha da güzel oluyor, tadına doyulmuyor” şeklinde konuştu.
Festivalin Tarsus’un ve Mersin kültürünün tanıtılması için oldukça iyi düşünüldüğünü belirten Duran Kunt, “Diğer illerde yapılan kültür-sanat faaliyetlerine göre buradakileri daha güzel buluyorum. Bu tür etkinlikleri izleyenlerin kendini şanslı hissetmesi gerekir. Olabilecek en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Kültürel manada memnunuz” diye konuştu.
Akraba ziyareti için Isparta’dan gelen Derya Koç da etkinliğin çok hoşuna gittiğini söyleyerek, “Kültür, her zaman zenginliktir bir insan için. Böyle festivallerin ve etkinliklerin olması çok güzel. Mersin’in havası, suyu, insanları güzel” dedi.
Dans ekibinin gösterilerini ilgiyle izleyen çocuklardan Sevgi Güner ise, “Gerçekten çok eğlenceli oyunları vardı. Hayran kaldım. Bence bizim ülkemizin oyunları da bir o kadar güzel ve eğlenceli. Ben de yapılan dansları denemek isterim, kostümleri bir harikaydı. En çok ilgimi çeken kadınların kıyafetleri oldu. Çok narin ve hoş gözüküyorlardı” dedi.
Dans topluluklarının keyifli bir gösteri yaptığını kaydeden üniversite öğrencisi Hüseyin Tehci, “Adana’ya gitmek için tren garına gelmiştim, böyle bir gösteriyle karşılaşınca şaşırdım. Gösteriyi izledim ve çok beğendim. Festivale ben de katılmayı düşünüyorum, çok keyifli bir festival olacak” ifadelerine yer verdi.