2020 yılında hayata geçirilen projeyle şu ana kadar 242 özel gereksinimli çocuğa 1940 kez hizmet verildi. Çocuklarını Mola Evi’ne getiren aileler, gönül rahatlığıyla günlük hayatına devam ederken, çocuklar ise uzman eğitmenler eşliğindeki çeşitli aktivitelerle kişisel gelişim becerileri kazanıyor. Mola Evi Sorumlusu Ezgi Dülger, “Bütün özel gereksinimli çocuklarımızı Mola Evi’ne bekliyoruz” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Mola Evi’nde özel gereksinimli çocuklar hem sosyalleşiyor hem de birçok etkinlik yapıyor. Uzman eğitmenler eşliğinde haftanın 5 günü gerçekleştirilen çeşitli aktivitelerle özel çocuklara okuma-yazma ve el becerileri kazandırılıyor. Çocuklar, Mola Evi’nde keyifli vakit geçirirken aileleri de gün içerisinde gönül rahatlığıyla işlerini sürdürerek, rahat bir nefes alıyor.
Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’nde psikolog olarak görev yapan ve aynı zamanda Mola Evi Sorumlusu olan Ezgi Dülger, 2020’den beri Mola Evi’nde hizmet verdiklerini belirterek, şöyle devam etti:
“Mola Evi’ni açmamızın amacı özel gereksinimli bireylere sahip ailelere bir mola verdirmek, nefes aldırmak, kendi hayatları ile ilgilenebilecek bir süre tanımak. Tabi bu sırada da buraya gelen çocuklarımızın özel eğitim öğretmenlerimiz eşliğinde güzel vakit geçirmesini ve sosyalleşmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Ailelerimiz bu hizmetten çok memnun, özellikle annelerimiz. Kendilerine zaman ayıracak bir süre buluyorlar, işlerini halledebiliyorlar. Bu anlamda çok güzel dönüşler alıyoruz. Mola Evi’ne 60 ayını tamamlamış, öz bakım becerilerini yerine getirebilen hafif ve orta düzey engel gruplarını alıyoruz. Buraya gelen ailelerimiz için bu hizmet çok önem taşıyor. Mersin Mola Evi’nde verdiğimiz bütün hizmetler aynı zamanda Tarsus ilçemizdeki Mola Evi’nde de bulunmaktadır. Bütün özel gereksinimli çocuklarımızı Mola Evi’ne bekliyoruz.”
Özel Eğitim Öğretmeni Nüzhet Taş ise çocukların hayallerine ortak olduklarını belirterek, “Mola Evi’nin amacı; çocukların birer birey olduğunu hissetmelerini sağlamak. Çünkü onların hayalleri oluyor, bunları soruyoruz ve onları gerçekleştirmek için öğretmen arkadaşlarımızla beraber faaliyetler yaparak çocukların birer birey olduklarını hissetmelerini sağlıyoruz. Mesela bu dönemde çocuklarımızdan birinin çadır kurma gibi bir hayali vardı. 21 Mart’ta ‘Down Sendromlular Günü’nde çocuklarımıza çadır kurduracağız. Daha öncesinde çocuklarımıza yamaç paraşütü yaptırdık, tiyatroya götürdük, tekne turu yaptırdık. Bu tip faaliyetlerle çocukların hayallerini gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Mola Evi’nin amacı aslında ailelere mola verdirebilmek” dedi.
Çocukların Mola Evi’ne haftanın 5 günü, sabah 10.00 ile 15.30 arasında geldiklerini ifade eden Taş, “Burada çocuklara sosyal etkinlikler sağlamaya çalışıyoruz. Burada çocukların birbirleriyle sosyal olarak etkileşim kurabileceği gerek oyunlar gerek akademik beceriler olsun bu tür çalışmalar yapmaktayız. Şimdiye kadar 242 tane bireye 1940 hizmet verildi” diye konuştu.