Mersin’in en büyük camisi olarak bilinen Muğdat Camii aynı zamanda Mersin’in en önemli mimari simgelerinden biridir. Camii binlerce kişiyi ağırlayabilmekte ve ferahlığı ve güzel tasarımıyla bilinmektedir. Osmanlı mimarisinde bir cami olan Muğdat Camii, düzenli ibadetlerin dışında çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapmaktadır.
Mersin Yenişehir ilçesi Pozcu Semtinde olan cami; cemaat yeri, ana kubbe, son cemaat yeri ve mahfil katından ibaret olan ve klasik Osmanlı mimarisi tarzındaki yapı, toplam üçer şerefeli, 6 minaresi, konferans salonu, kütüphane, aşevi, sağlık ocağı ve diğer birimleriyle külliye özelliği taşır. Bahçesinde İslamiyet’e ilk inanan sahabelerden Hz. Miktad’ın Türbesi bulunmaktadır. Mersin’deki Muğdat Camii bir seferde yaklaşık 5.500 kişiyi ağırlayabilecek kapasitededir. Caminin taban alanı 3000 m2 den fazladır. İbadet yeri 5500 kişiliktir. Özellikle Cuma namazları ve Ramazan ayında çok sayıda kişiye toplu namaz kıldırmak üzere tasarlanmıştır.
Cami Yenişehir merkez ilçededir. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı ve Adnan Menderes Bulvarı arasındaki arazidedir. Caminin yeri eskiden beri halk arasında bir ziyaret yeri olarak bilinirdi. Cami bu yere 1980 yılında inşa edilmiştir. Mersin Deniz Müzesi ve Mersin Arkeoloji Müzesi camiye güneyden komşudur.
Türkiye’deki 6 minareli camilerden biri de Mersin’deki Hz.Mikdat Camii’dir. Ancak Muğdat Camii olarak biliniyor daha çok. Temeli 1987’de atılan cami 1992’de ibadete açılır. O günkü şartlarda Mersin için büyük bir ihtiyacı karşılar. Zamanla yine yetersiz kaldığı fark edilir ve 1999 yılında bin kişilik daha ilave yapılır. Var olan dört minaresinin yanına iki tane daha eklenir. Uzunlukları 91 metre olan, üçer şerefeli 6 minaresi var şu anda caminin. Toplam iç cemaat kapasitesi ise 6000 kişidir. Batı ve arka kısımdaki dış revaklarla birlikte 10.000 kişiye kadar çıkıyor.