Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi ‘MBB Robotics Takımı’, Samsun Atakum’da katıldığı ‘VEX Robotics Lise Turnuvası’nda ‘Innovate Award Ödülü’ne (En Yenilikçi Takım) layık görüldü.
‘VEX Robotics Lise Turnuvası’, Samsun’un Atakum Belediyesi ev sahipliğinde yapılan dünyanın en büyük ve Guinness rekorlar kitabına girmiş robotik organizasyonlarından biri olma özelliğini taşıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi’nin ‘MBB Robotics Takımı’, başarıdan başarıya koşuyor. ‘MBB Robotics Takımı’, Samsun’un Atakum Belediyesi ev sahipliğinde yapılan dünyanın en büyük ve Guinness rekorlar kitabına girmiş robotik organizasyonlarından biri olan ‘VEX Robotics Lise Turnuvası’na katılım sağladı. Ekipte yer alan çocukların özgüvenlerini artıran, sosyalleştiren ve ekip mantığıyla hareket etmelerini sağlayan turnuvada, ‘MBB Robotics Takımı’, ‘Innovate Award Ödülü’ne (En Yenilikçi Takım) layık görüldü.
Kız çocuklarının ağırlıklı olduğu ekip, 19-20 Mayıs’ta gerçekleşen turnuvanın ardından Samsun’un kültürel ve tarihi yerlerini gezdi. Dönüş yolunda ise aldıkları ödül ile Anıtkabir’i ziyaret ettiler.
MBB Robotics Takımı kaptanı Eylül Tutak, ödülü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ithaf ettiklerini belirterek, “19 Mayıs’taki Samsun turnuvasından, En Yenilikçi Takım Ödülü’nü alarak ayrıldık ve Atamıza ithaf etmek için Anıtkabir’e geldik. Bize bu imkanları sağladığı için, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e de teşekkür ederiz” dedi.
Takımda yer alan öğrencilerden Berfin Çürtevizci, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Robot Takımı olarak 19 Mayıs’ta Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlattığı Bandırma Gemisi’nin önündeyiz” derken, bir diğer öğrenci Emsal Ağırbaş ise duygularını, “Çok mutluyuz, çok heyecanlıyız, diğer turnuvalara da hazırız” cümleleriyle anlattı.
Takım öğrencilerinden Murat Acar ise, “Daha fazla emek ve çaba göstererek, Atatürk’ün izinden gitmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Innovate Award, etkili ve iyi belgelenmiş bir tasarım sürecini tanır. Yenilikçilik Ödülü’nü kazanan ekip, Tasarım Ödülü’nün en iyi yarışmacıları arasında yer almalıdır. Bir Mühendislik Defteri’nin sunulması, Yenilikçilik Ödülü için bir gerekliliktir.
Yenilikçilik Ödülü’nün temel kriterleri; Engineering Notebook Dereceli Puanlama Tablosu sıralamasında en üstte veya ona yakın olmak, yüksek kaliteli bir ekip görüşmesi sergilemek, Engineering Notebook, robot tasarım sürecinin açık, eksiksiz ve düzenli bir kaydını gösterir. Ekip, zamanın, yeteneğin ve kaynakların etkin yönetimini gösterir. Ekip görüşmesi, robot tasarımlarını ve oyun stratejilerini açıklama becerileri, etkili iletişim becerileri, ekip çalışması, profesyonellik ile öğrenci merkezli bir ahlak anlayışını gösterir.