Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde, YKS öncesi son deneme sınavı yapıldı. Yıl boyunca Kurs Merkezlerinde yoğun bir şekilde sınava hazırlık süreci geçiren 4 bin 275 üniversite adayı, son haftalarda yapılan seri denemelerle hem psikolojik, hem de mental olarak kendini sınava hazırladı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlık süreci tamamlandı. Yıl boyunca Tarsus’tan Anamur’a kadar hizmet veren kurs merkezlerindeki toplam 4 bin 275 üniversite adayı, yoğun bir çalışma süreci geçirdi.
Hem derslerle, hem de deneme sınavlarıyla YKS’ye hazırlanan öğrenciler, kurs merkezlerinde yapılan son demene sınavına da girdi. 4 bin 275 öğrencinin aynı anda girdiği deneme sınavıyla öğrencilerin hem sınav öncesi zaman yönetimi yapmaları, hem de sınav stresinin azaltılması amaçlandı. Öğrenciler, kurs merkezlerinde çok verimli bir hazırlık süreci geçirdiklerini belirtirken; öğretmenler de sınav öncesi olduğu gibi sınavdan sonra tercih sürecinde de sadece kurs merkezi öğrencilerine değil, kentteki tüm öğrencilere destek vereceklerini ifade ettiler.
Büyükşehir bünyesinde il genelinde 20 Kurs Merkezleri olduğunu ve bunun 11 tanesinin YKS, diğerlerinin de LGS hazırlıktan oluştuğunu kaydeden Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Rehber Öğretmeni Rukiye Türk, “YKS Kurs Merkezlerimizde bu yıl toplam 4 bin 275 öğrencimiz eğitim gördü. Sene başından bu yana bütün sınıflara rehberlik dersleri verdik. Bunun dışında, eğitim koçluğu da yapıyoruz. Öğrencilerimize birebir programlar yapıyor, her hafta yaptığımız denemelerin takibini de gerçekleştiriyoruz. Ayrıca her ay veli görüşmeleri de yaptık. Velilerimizi bazen burada da misafir ediyoruz” dedi. Süreç içinde seri denemeler yaptıklarını da söyleyen Türk, “Hem ilk dönem, hem de sınavın yaklaştığı bu son süreçte, geçtiğimiz iki hafta öğrencilerimiz her gün TYT ve AYT denemelerine girdi. Bu yaptığımız son denememiz, YKS provası dediğimiz genel bir TYT denemesiydi. Öğrencileri hem fizyolojik, hem psikolojik açıdan hazırlamak adına, denemelerin sıklığına çok önem verdik” diye konuştu.
Sınava dair olumsuz düşünceler öğrencinin motivasyonunu düşüreceği için; hem öğrencinin sosyal hayatında, hem de ev içinde sınava dair olumsuz tutumların olmaması gerektiğini vurgulayan Türkeş, “Sınav öncesi bir uyku düzeni oluşturulması gerekiyor. Bizim bu sınavları yapma sebebimiz, öğrencilerin sınav günündeymiş gibi kendilerini hazırlamaya çalışmaları. Bu nedenle de özellikle son hafta, buna daha fazla özen gösterilmesini bekliyoruz. Sınava gidecekmiş gibi erken kalkılması, her zaman tüketilen besinlerin tüketilmesi gibi… Sınavdan önce sınav belgelerinin hazırlanması, öncesinde sınav yerine gidip görülmesi de çok önemli. Biz öğrencilerimize bu anlamda çok fazla destek verdiğimizi düşünüyoruz ve bundan sonraki süreçte de yanlarında olmaya devam edeceğiz. Sınava girecek bütün öğrencilere başarılar diliyoruz” diye konuştu.
Üniversite sınavına ilk kez Büyükşehir’in Kurs Merkezi’nde hazırlandığını ve özellikle psikolojik olarak çok destek aldığını ifade eden Ayten Nisa Demir, “Hocalarla arkadaş gibi olduğum için, bir özgüven kazandım. Burası hayatıma güzel bir sosyallik kattı. Hocalara istediğim zaman soru sorabilmem de bana katkı sağladı. Her şeyi danışabiliyorduk” dedi. Haftalık denemelerin sınav öncesi çok iyi olduğunu da belirten Demir, “Herkes sınava hazırlandığı için, denemelerde tamamen sınav ortamı yaşanıyor. Sürekli yapılan denemeler, bize pratiklik de kazandırıyor. Sonrasında sınavların çözümü de bize açıklanmış şekilde atılıyordu. Bunlar da analiz yapmamızı kolaylaştırıyordu” diye konuştu.
Büyükşehir’in Kurs Merkezi’nde Eylül ayından beri yoğun bir şekilde sınava hazırlandığını ve son haftalarda sürekli deneme sınavlarına girmenin çok faydalı olduğunu anlatan öğrencilerden Mehmet Karaalp, “Her hafta denemelere geliyoruz. İnşallah sınavda başarı elde ederiz. Kendimize bir motivasyon oldu. Sınav heyecanımızı, korkularımızı yenmek için bize bir prova oldu” ifadelerini kullandı.
Yıl boyunca kurs merkezindeki öğretmenlerin kendisine çok destek olduğunu ve verimli bir hazırlanma süreci geçirdiğini anlatan Tuana Cennet Sarıyıldız, “Her hafta deneme oluyoruz. Buna göre rehberlik öğretmenimizle konuşuyoruz. O da eksiklerimizi söylüyor. Çok iyi oldu benim için. Yanlışlarımı gördüm, netlerimde artış oldu. Psikolojik olarak da sınava hazırlıyorlar. Bu benim için çok destek oldu” dedi. Sarıyıldız, seneye YKS’ye hazırlanacak öğrencilere de seslenerek, “Sınava hazırlanacak öğrencilere burayı tavsiye ediyorum. Başarılı olmak istiyorlarsa, burayı tercih edebilirler” ifadelerine yer verdi.
Tıp Fakültesi’ni hedeflediğini söyleyen Ömer Çınar ise, “Kurs Merkezi’nden iyi bir verim aldım. Geçen seneye oranla çok gelişme gösterdim. Hedeflerim yüksek ve hemen hemen ulaştım diyebilirim. Burada her hafta denemeye girmemiz bizim için artı oluşturdu, güzel bir katkı sağladı. Girecek tüm arkadaşlara başarılar diliyorum” diye konuştu.